ZAC Vrouwen maakt korte metten met SV Parkhout

De voetbalvrouwen van ZAC en SV Parkhout trakteerden het publiek zaterdag op een doelpuntenfestijn. Na amper een half uur was de bal al acht keer in het net beland bij een van de doelvrouwen. Daar kwamen er nog zes bij, ZAC versloeg de ploeg uit Utrecht met 9-5.

De blauwvingers keken na de aftrap al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Na een goede voorzet van Roos Gerritse schoot Bailey Voorhoorst de gelijkmaker binnen (1-1). De Utrechtse vrouwen troffen opnieuw het Zwolse doel (1-2). Lisa Bosma kreeg de bal goed op de schoen vanuit een voorzet van Alieke Kale en scoorde haar eerste doelpunt van het duel (2-2).

Parkhout zette opnieuw een offensief in en met succes (2-3). Dat werd terstond vereffend door Romy Mulder (3-3) en dat werd gevolgd door een voorzet van Kale waaruit Bosma wederom de bal binnenschoot (4-3). Kale bleef op stoom en zette haar ploeg binnen de eerste dertig minuten op 5-3 voorsprong.

Na rust waren het Utrechters die het initiatief namen en de aansluitingstreffer maakten (5-4). Opnieuw pakte Kale de hoofdrol met een prima voorzet, waardoor Gerritse opnieuw tot scoren kwam (6-4). Bosma volgde haar voorbeeld en scoorde ook voor de tweede keer (7-4). Parkhout bleef strijdvaardig en passeerde voor de vijfde keer de Zwolse doelvrouw. Jennieke de Pater breidde de voorsprong verder uit naar 8-5. Kale rondde het middag prijsschieten af met een hattrick (9-5).

Door de winst staat ZAC op de derde plek op de ranglijst van de 2e klasse C. Zaterdag 2 novemberreizen de vrouwen naar Utrecht. Om 11.15 uur gaan ze de strijd aan met het tweede team van Sporting ’70, dat momenteel genoegen moet nemen met een 5e plek in de competitie. Het eerste vrouwenteam van de Utrechtse voetbalclub is de koploper in de hoofdklasse A, met de hete adem in de nek van de voetbalvrouwen van Be Quick ’28 die momenteel tweede staan.

Foto’s en verslag: Peter Denekamp