ZAC Vrouwen probleemloos langs Go Ahead Kampen

De voetbalvrouwen van ZAC hadden zaterdag weinig moeite met Go Ahead Kampen. In de tweede bekerwedstrijd van de poulefase lukte het de derdeklasser uit Kampen tot aan de rust om stand te houden. Na de thee kwam de bekerfinalist van afgelopen seizoen op stoom en vlogen de ballen bij de Kamper doelvrouw om de oren.

ZAC-trainer Remco Voorhorst was allesbehalve tevreden na de eerste helft. Zijn ploeg speelde vorige week 1-1 gelijk tegen IJVV en dat leek tegen Go Ahead Kampen niet veel anders te worden. “We hebben kansen genoeg gehad, maar ze niet benut.” In de 20e minuut lukte het Alieke Kale om tot scoren te komen en daar bleef het dan ook bij. “Vorig jaar speelden we de bekerfinale,” zegt Voorhorst. “We zijn het aan onze stand verplicht om dit seizoen in ieder geval door de poulefase te komen.”

Vanaf de aftrap voor de tweede helft leek zijn boodschap begrepen te zijn. Na vier minuten schoot Bailey Voorhorst de 2-0 binnen. Weer vier minuten later zette Ilja Velten de blauwvingers op 3-0 voorsprong. In de 65e minuut krulde Sophie ten Wolde de bal over de keeper van Go Ahead Kampen heen (4-0). Alieke Kale maakte in de 79e minuut haar tweede doelpunt van de wedstrijd (5-0). Zeven minuten later kwam Bailey Voorhorst ook voor de tweede keer tot scoren (6-0).

In Elburg eindigde de bekerwedstrijd tussen ESC en IJVV in 2-2 remise. Daardoor is ZAC de lijstaanvoerder in groep 2 01. Zaterdag spelen de Zwollenaren uit tegen ESC. De vrouwen uit Elburg behaalden vorige week een gelijkspel tegen Go Ahead Kampen. Voor de Kampenaren liggen de kaarten minder gunstig. Zij zijn de hekkensluiter in de poule. De rood-gelen reizen zaterdag af naar IJsselmuiden om het tegen IJVV op te nemen.

Verslag en foto’s: Peter Denekamp