Verduurzamen of aardgasvrij wonen: nieuw loket moet daarbij helpen

Zonnepanelen, aardwarmte, isoleren: wat kan je allemaal aan je woning doen om zuiniger en duurzamer te wonen én kan je uiteindelijk omschakelen naar een aardgasvrij huishouden? De gemeente Zwolle opent voor dit soort vragen een nieuw loket waarmee je een gratis en onafhankelijk advies krijgt, het zogenaamde Duurzaam Bouwloket.

Veel inwoners willen wel wat doen aan de woning, maar verzanden in een woestijn aan regels, kansen en maatregelen. Dat er wat moet gebeuren is wel duidelijk, want uiteindelijk moeten alle woningen in 2050 Nederland van het aardgas af. Het Duurzaam Bouwloket is een professionele partij en geeft inmiddels al bij 130 gemeenten advies.

“Woningeigenaren, en natuurlijk ook huurders, krijgen te maken met de transitie naar aardgasvrij wonen. Niet iedereen heeft al een duidelijk beeld van wat dit voor zijn of haar woning betekent. Mensen willen wel stappen zetten, maar weten niet precies hoe of wat”, aldus wethouder Monique Schuttenbeld. Met het nieuwe loket worden mensen doorverwezen naar partijen die oplossingen hebben voor de verduurzaming van woningen.

Meer weten? Bezoek het loket: www.duurzaambouwloket.nl/zwolle