Wijktheater ZZUit opent theaterseizoen in Zuid

Foto: Remke Maris

Met een vrolijk ZZ-Zomerfeest is wijktheater ZZUit het nieuwe theaterseizoen gestart. Het wijktheater organiseert het hele jaar door diverse voorstellingen en optredens in multifunctioneel centrum SIO. De aftrap van het seizoen was tijdens het zomerfeest op 31 augustus. Het eerste optreden, van de Woodstock Tribute Band op 13 september, was meteen uitverkocht. De komende maanden staan er nog 9 heel diverse optredens gepland, van toneel en cabaret tot muziek en een kindervoorstelling.

Op vrijdag 11 oktober komt Boban Benjamin Braspenning naar Zwolle Zuid. Een kersvers cabarettalent dat de theaters bestormt met ‘Boompje, Beestje’: een muzikale cabaretshow over woningnood. In november is het de beurt aan folkmuziek, met een optreden van The Lasses, Margot en Sophie. Het optreden van Wim Daniëls op 13 december is al uitverkocht. Hij komt een humoristisch en virtuoos theatercollege geven over de geschiedenis van jongerentaal en van achternamen.

Nieuwjaarsconcert

Het nieuwe jaar wordt afgetrapt op 17 januari, met een nieuwjaarsconcert door Jeugdsymphonieorkest de Vuurvogel. In februari wordt het SIO opnieuw gevuld met muzikaal vuurwerk, wanneer twee grootheden in de wereld van de jazz naar Zwolle Zuid komen. Eric Vloeimans en Tuur Florizoone brengen bijzondere improvisaties op trompet en accordeon.

Twents cabaret

In maart is het de Twentse cabaretier Thijs Kemperink die SIO aan het lachen moet brengen. Zijn voorstelling ‘Oaverdrieven ku’j het beste met nen boot’ voorspelt dat enige kennis van het Twentse dialect nodig is, maar ZZUit verzekert dat Thijs verstaanbaar Nederlands spreekt!

Kindervoorstelling

Vrijdagavond 21 maart is het de beurt aan kinderen. Harro van Lien speelt Koning Willem wil ‘m. Een interactieve voorstelling over hebberigheid en heldenmoed. Voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook leuk voor oudere kinderen en ouders. Op vrijdag 11 april speelt Nico Meurs zijn voorstelling ‘Volgende X‘. Een man wacht in het ziekenhuis af of zijn vrouw uit een coma zal ontwaken. Een tragi-komische solo.

Zo klinkt Zuid

Het theaterseizoen wordt op vrijdag 16 mei afgesloten met de Melody Singers en het KNA Orkest in ‘Zo klinkt Zuid‘. Een zangkoor en een orkest: twee grote Zwolse muziekgroepen brengen popsongs en van oudsher bekende muzieknummers.

De voorstellingen zijn op vrijdagavond en beginnen steeds rond 20.00 uur. Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op zzuit.nl.