Jan en Jannie Buitenhuis vieren 60-jarig huwelijk

Foto: Obbe Bakker

Jan en Jannie Buitenhuis vierden woensdag hun 60-jarig huwelijk in Zwolle Zuid. Wethouder Arjan Spaans ging bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Jan is in 1940 geboren in Hattemerbroek. Hij komt uit een gezin met vijf zussen en een broer. Jannie van ’t Ende is in 1941 geboren in Wezep, in een gezin met vier zussen en een broer.

Na de lagere school is Jan gaan werken en tot aan het huwelijk heeft hij avondonderwijs gevolgd. Op zijn achttiende ging hij in militaire dienst bij de luchtmacht. Daarna heeft hij bij Van Gelder en de IJsselcentrale gewerkt totdat hij met de VUT kon.

Jannie heeft na de lagere school de huishoudschool gedaan. Tot het huwelijk werkte ze bij een slagerij in Zwolle en daarna zorgde ze voor haar moeder. Het echtpaar heeft twee kinderen, dochter Hennie en zoon Arno. Toen de kinderen naar school gingen werkte Jannie als hulp in de huishouding. Ook werkte ze zo’n vijf jaar in een SRV-winkel.

Het echtpaar heeft elkaar in 1959 ontmoet in de feesttent in Hattemerbroek. In 1964 trouwde het stel. Het gezin ging vaak op vakantie, eerst in Nederland en later met de vouwwagen naar het buitenland. Altijd keken ze waar de kinderen een leuke tijd zouden hebben. Toen de kinderen niet meer meegingen hebben ze verre reizen gemaakt, georganiseerd door de werkgever van Jan. Nu gaan ze af en toe nog een dagje weg en één keer per jaar met de familie.

Jan en Jannie hebben inmiddels twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ze voelen zich hierdoor gezegend. De gezondheid van Jan is broos. Jannie doet met wat hulp nog steeds zelfstandig het huishouden. Ook stapt ze nog op de fiets om boodschappen te doen.