Willem en Lien Kok uit Zwolle-Zuid 60 jaar getrouwd

Foto: Obbe Bakker

Willem en Lien Kok vierden vorige week hun 60-jarig huwelijk. Woensdag ging wethouder Paul Guldemond bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Willem en Lien leerden elkaar kennen tijdens een paardenconcours op het gemeentelijke sportpark (tegenwoordig PEC Zwolle). In de avond wandelden ze door de Diezerstraat en daar is de liefde ontstaan.

Tot 1999 had het stel een melkveebedrijf. Willem brak toen zijn heup bij een ongeval met een koe. Het herstel duurde lang, waardoor ze genoodzaakt waren om het vee weg te doen. Het stel woont al zestig jaar met veel plezier aan de Bosweg in Schelle. Willem en Lien hebben geen kinderen, maar hadden altijd veel jeugd over de vloer en nu nog steeds.

Lien is 55 jaar lid van koor Euphonia geweest in Zwolle-Zuid. Drie jaar geleden kreeg ze een lintje in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar geniet nog volop van hun paarden en hobbykoeien. Daarnaast geeft Lien eens per maand een cursus bloemschikken in de voormalige hooiberg. Willem en Lien hebben veel van de wereld gezien. Ze zijn vaak op vakantie geweest en hebben verschillende cruisereizen gemaakt.

Foto’s: Obbe Bakker