Brandweerpost Zwolle-Zuid neemt nieuw blusvoertuig in dienst

Foto: Hugo Janssen

De brandweer in Zwolle-Zuid heeft afgelopen week een nieuwe tankautospuit in dienst genomen. Door de komst van het splinternieuwe blusvoertuig kan de zestien jaar oude tankautospuit van post Zwolle-Zuid met pensioen.

De nieuwe tankautospuit kwam zaterdag voor het eerst in actie in Assendorp. De brandweer werd opgeroepen omdat een woning vol rook stond aan de Van der Laenstraat. Daar vond een ontmoeting plaats met een vrijwel identieke tankautospuit, die in februari 2021 in gebruik werd genomen door brandweerpost Zwolle-Noord.

Veiligheidsregio IJsselland heeft inmiddels 23 oudere blusvoertuigen in de regio vervangen door het nieuwe type blusvoertuig. Op termijn worden dat er 36 in totaal.

John Exel, coördinator van brandweer Zwolle, is tevreden met de vernieuwing op de brandweerpost in Zwolle-Zuid. “Begin april komt er een nieuw hulpverleningsvoertuig in dienst,” aldus Exel. “Samen met de nieuwe tankautospuit en de vorig jaar in dienst gekomen hoogwerker zijn dan al onze ‘eerste-lijns-uitrukvoertuigen’ minder dan twee jaar oud.”