Er zit muziek in buurttheater ZZUit

Maelisagno Trio uit Zwolle: vrijdag 15 december bij ZZuit. Foto: F.Werners

Buurttheater ZZUit programmeert graag allerlei soorten muziek. Afgelopen vrijdag was dat het muziektheater van de Firma Weijland en consorten. De komende weken is de beurt aan twee heel verschillende trio’s: de ervaren Marjolein Meijers, en de jonge meiden van het Maelisagno-trio.

Firma Weijland en consorten is een bekende naam in Zwolle, maar nog niet eerder traden zij op bij ZZUit. De zaal was bijna vol en de stemming zat er goed in. Bezoekers roemden de hoge kwaliteit van de zang en de bijzondere chemie tussen zangeres en band. De ‘nachttaferelen’ uit de titel werden neergezet met veel theater, en soms ook met humor. Weer een goede ZZUit avond dus.

Marjolein Meijers en band

Muziek is van alle tijden, vandaar de titel ‘Tijdloos’. Met liedjes over liefde, vriendschap en afscheid. Mooie en gevoelige liedjes, maar ook hilarisch-grappige liedjes. Altijd met rake teksten en fijne muziek. Marjolein Meijers (bekend van o.a. de Berini’s) en haar bandleden bespelen veel verschillende instrumenten, zoals gitaar, accordeon maar ook doedelzak.‘Tijdloos’ geeft een Rotterdamse twist aan o.a. Nederlandse folk, Ierse, Amerikaanse en zelfs Balkan en Zweedse muziek.

Vrijdag 24 november 2023, 20.15 uur 
Entree: €17,50 inclusief koffie en thee vooraf

Het Maelisagno trio

Deze drie getalenteerde meiden leerden elkaar kennen op het Zwolse ArtEZconservatorium. Ze brengen werk van klassieke componisten als Mozart en Strauss, maar ook modern-klassiekestukken van accordeonisten als Piazzola en Gorka Hermosa (nog springlevend…). Met eigen arrangementen en een ongewone combinatie van instrumenten: zang (sopraan), cello en accordeon. Muziek vol emotie en contrast. Verrassend klassiek dus!

Vrijdag 15 december 2023, 20.15 uur
Entree: €15,00 inclusief koffie en thee vooraf

Praktische informatie

Multifunctioneel Centrum SIO, Thorbeckelaan 2, Zwolle. Kaartverkoop via www.zzuit.nl, alleen digitaal.