Theaterseizoen in Zuid goed begonnen

Wethouder Spaans feliciteert ZZUit met 1000e bezoeker (mei 2023). Foto: ZZuit

ZZUit is het theaterseizoen goed begonnen. De uitverkochte voorstelling van cabaretier Chris Verlaan op 13 oktober werd zeer positief ontvangen door de bezoekers. De vrijwilligers van ZZUit hebben ook voor de komende maanden diverse voorstellingen op het programma staan, allemaal te zien in wijkcentrum SIO.

ZZUit bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, die het sociale, maatschappelijke en culturele leven in Zwolle Zuid willen versterken. In samenwerking met de Zwolse Theaters, het OKTO (Overleg Kleine Theaters Overijssel) en multifunctioneel centrum SIO, wordt iedere maand een voorstelling georganiseerd. De invulling is gevarieerd: muziek van populair tot klassiek, theater, cabaret en theatercolleges. Naast voorstellingen voor volwassenen zijn er af en toe ook kindervoorstellingen.

3 november: Nachttaferelen

Komende vrijdag (3 november) komt de firma Weijland en Consorten naar Zwolle Zuid met het theatraal concert Nachttaferelen. Liedjes en verhalen over Jacob die ’s nachts door de wijk loopt. Voorbijgangers vertellen hem over hun intieme en kwetsbare humorvolle zaken. Muziek en verhaal sluiten naadloos bij elkaar aan en buitelen over elkaar heen. De prachtige stemmen zijn van Lucy Legeland en Jack Weijkamp. Zwolse topmuzikanten zorgen voor de begeleidende muziek: Dries Bijlsma, gitaar; Reinder van Raalte, piano; Maurits Boreel, viool; Willem de Jongh, drums. Tickets kosten €17,50. Aanvang is 20:15 uur.

24 november: Marjolein Meijers en band

Muziek is van alle tijden, vandaar de titel ‘Tijdloos’. Met liedjes over liefde, vriendschap en afscheid. Mooie en gevoelige liedjes, maar ook hilarisch-grappige liedjes. Altijd met rake teksten en fijne muziek. Marjolein Meiers (bekend van o.a. de Berini’s) en haar bandleden bespelen veel verschillende instrumenten, zoals gitaar, accordeon maar ook doedelzak.

15 december: Het Maelisagno Trio

Deze drie getalenteerde meiden kennen elkaar van het Zwolse ArtEZ conservatorium. Ze brengen klassiek-klassieke en moderne klassieke werken met een ongewone combinatie van instrumenten: zang (sopraan), cello en accordeon. Met hun eigen arrangementen vertolken ze verhalen vol emotie en contrast. Verrassend klassiek dus!

Meer weten of kaarten reserveren kan via zzuit.nl.