Bram van Polen opent Kinderboekenweek op SBO de Sluis

PEC Zwolle aanvoerder Bram van Polen leest voor op basisschool De Sluis.Foto: Peter Denekamp

Bram van Polen, de aanvoerder van PEC Zwolle, heeft woensdag de Kinderboekenweek geopend op basisschool De Sluis. Van Polen kwam niet alleen, hij nam Zwolfje mee naar Zwolle-Zuid. 

Zwolfje, de levensgrote en knuffelbare mascotte van de Zwolse eredivisionist, was vroeg uit de veren. Hij onthaalde de kinderen op het schoolplein. Zwolfje ging op de foto met kinderen en was niet te beroerd om even met de leerlingen een potje te voetballen. Ook dansten de 115 kinderen samen met de mascotte op het kinderboekenlied ‘Bij mij thuis’. 

Aansluitend las Van Polen de leerlingen voor in de hal van de school. Het thema van de Kinderboekenweken is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Van Polen las voor uit ‘Mijn huis is jouw huis’ geschreven door Yvonne Jagtenberg. Het boek is dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

De leraren van De Sluis vinden het van groot belang dat alle kinderen kunnen en willen lezen. “Dat begint met voorlezen en het is extra leuk om een keer voorgelezen te worden door een topspeler van PEC Zwolle,” zegt Caroline de Jong, leerkracht van groep 2 en 3. 

Na een half uurtje voorlezen kwam er een einde aan de pret. De leerlingen gingen naar hun klas om te beginnen aan het lesprogramma en Van Polen maakte haast om op tijd op de training te verschijnen.