Gerhard en Marietje Hoffman vieren diamanten huwelijk in Zwolle-Zuid 

Foto: Peter Denekamp

Gerhard (89) en Marietje (85) Hoffmann waren op zondag 11 juni zestig jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Gerhard Hoffmann is geboren in Heerde en Marietje Baarda in Zwolle. Ze hebben elkaar leren kennen via de broer van Marietje. Deze vroeg of hij een foto mocht meenemen van zijn zus toen ze samenwerkten. Het klikte meteen bij de eerste afspraak op het station. De liefde duurt nu al 65 jaar.

Het was even wachten totdat hun huis in Ittersum was gebouwd, maar in 1963 werd het huwelijk voltrokken in het stadhuis en de Jeruzalemkerk in Zwolle. Het echtpaar heeft drie dochters en later kwamen daar twee schoonzoons bij.

Gerhard begon met werken in de bouw, deed diverse avondstudies en werd zo technisch tekenaar bij de Rijksgebouwendienst en later Bouwkundig Ambtenaar. In zijn vrije tijd zat hij bij een kerkkoor, was actief voor de Stichting Open Deur en als secretaris bij voetbalclub SVI. Tot zijn 86e moedigde hij de spelers nog bijna wekelijks aan vanaf de zijlijn. Verder kluste hij graag in huis of bij anderen en genoot hij van kegelen en tuinieren.

Marietje werkte als coupeuse en kindermeisje bij gezinnen en werkte in de huishouding van het Sophia ziekenhuis. Later was ze vrijwilliger voor de kerk en de vrouwenbond. Verder houdt ze van kleding naaien, uitstapjes maken en nog steeds volgt ze alle maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. 

Samen deed het echtpaar een tijdje aan stijldansen en later kegelen. En wanneer het maar kon, gingen ze erop uit. Fietstochtjes, wandelingen, autoritjes, samen winkelen en boodschappen doen in de dorpjes om Zwolle heen waren favoriet. Koffiedrinken met wat lekkers maakte hiervan vast onderdeel uit.

Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig en is dankbaar dat zij inmiddels al hun zestigjarige huwelijk kunnen vieren. “Hij kan niet zonder mij,” voegt Marietje eraan toe, en andersom is dat ook zo.