Opnieuw fietser geschept op splitsing Koggelaan en Hanzeallee

Foto: Peter Denekamp

De gele krijtstrepen staan nog op het wegdek van de Koggelaan en Hanzeallee. Het was het werk, drie weken geleden, van forensisch onderzoekers van de politie. Een fietsster raakte toen zwaargewond nadat ze was geschept door een automobilist. Dinsdag werd op dezelfde plek, op dezelfde wijze en op nagenoeg hetzelfde tijdstip opnieuw een fietser geschept.

Omstreeks 18.15 uur fietste een man over de Koggelaan in de richting van het Lübeckplein. Een tegemoetkomende automobilist wilde links afslaan om de Hanzeallee op te rijden. Hij verleende de fietser geen voorrang. De laagstaande zon heeft mogelijk een rol gespeeld bij het ongeval.

Op donderdag 25 mei werd een fietsende vrouw rond 18.10 uurgeschept. Ook zij fietste richting het Lübeckplein toen ze geschept werd door een links afslaande automobilist die de Hanzeallee op wilde rijden. Ook toen was er sprake van een laagstaande zon. De vrouw werd ernstig gewond overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Vandaag viel het letsel mee. De fietser liep onder meer een hoofdwond op. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en stelt zich later vanavond onder behandeling van de huisarts.

De fiets van de man raakte door het ongeval flink beschadigd, de auto leek op het eerste oog onbeschadigd.