Avond4daagse woensdag en donderdag door Zuid

Avondvierdaagse in 2022 op de Schellerdijk. Foto: JanJaap van Dijk

Het is weer zover: deze week wordt in Zwolle de Avond4daagse gelopen. De routes leiden over diverse fietspaden en wegen. Op woensdag en donderdag wordt in Zwolle Zuid gelopen.

De duizenden wandelaars, waaronder ook vele basisschoolleerlingen, lopen een route van 5, 10 of 15 kilometer.

Route door Zwolle Zuid

In Zuid wordt op woensdag en donderdag gestart vanaf sportpark Jo van Marle. De route leidt via Oldeneel naar de IJsseldijk, Schellerweg en het Schellerpark. De 10km maakt een extra lus via het Engelse Werk. Deelnemers van de langste afstand (15km) maken eerst een extra lus langs Harculo en volgen daarna de 10km route.

Drukte spreiden

Om de drukte te spreiden wordt iedere avond vanuit twee locaties in Zwolle gelopen. Deelnemers starten maandag afhankelijk van hun postcode in Stadshagen of in Berkum. Dinsdag precies andersom. Op woensdag en donderdag voeren de routes door Zwolle Zuid en de Aa-landen. Op vrijdag sluiten de wandelaars af met een groots onthaal tijdens het defilé in de binnenstad.

Op enkele plekken wordt het verkeer kort opgehouden of omgeleid. ZwolleZuidNieuws is er bij, we maken een mooie fotoreportage! Meer informatie en de wandelroutes zijn te bekijken op www.zwolle-avondvierdaagse.nl.