Vrachtwagen verliest deel lading op IJsselallee

Foto: Peter Denekamp

Op de IJsselallee is een vrachtwagen een deel van de lading verloren. Twee metalen containers met zand en plastic kwamen op het wegdek terecht. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 16.00 uur reed de vrachtwagen geladen met gestapelde containers over de IJsselallee richting Wijhe. Ter hoogte van waterbedrijf Vitens viel de achterste stapel van de vrachtwagen. De grote metalen bakken kwamen op de rijbaan terecht. De politie noemt het een geluk bij een ongeluk dat er op dat moment geen verkeer naast de truck reed.

Een wegbeheerder van ROVA zette samen met politieagenten twee rijstroken van de IJsselallee af. De trucker kon met een meeneemheftruck, die achterop zijn vrachtwagen zat bevestigd, de grote stukken plastic weer in de containers krijgen. Vervolgens plaatste hij de containers weer op de vrachtwagen.

Om de IJsselallee weer vrij te maken voor de avondspits is de vrachtwagen, onder politiebegeleiding, naar het doodlopende deel van de Zuiderzeelaan gereden. Verkeersspecialisten van de politie gaan bepalen onder welke voorwaarden de vrachtwagen verder mag rijden. Ook is de trucker daar op de bon geslingerd.