Pakketbezorger botst achterop bestelbus op IJsselallee

Foto: Peter Denekamp

Op de IJsselallee is maandag een bestelbus van PostNL achterop een bestelbus van een schadeherstelbedrijf geknald. Een bestuurder raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De pakketbezorger is door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zijn bus was in een slechte technische staat, onder meer de voorbanden waren versleten.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.15 uur ter hoogte van de verkeerslichten bij de Nieuwe Veerallee. De bestuurder van de aangereden bus klaagde over een pijnlijke nek. Hij is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

De voorbanden van de andere bestelbus waren glad. Reden genoeg voor agenten om de bestuurder mee te nemen, voor verhoor, naar het politiebureau. Dit vanwege het veroorzaken van een verkeersongeval door schuld. De kop-staartbotsing is mogelijk ontstaan door de combinatie van het natte wegdek en de versleten banden.

Een bergingsbedrijf heeft de beide bestelbussen afgesleept. Door de aanrijding werden twee rijbanen van de IJsselallee tijdelijk afgesloten. Hierdoor ontstond enige hinder voor het overige verkeer.