Wijthmenerplas maakt zich op voor Kingdance

Het is in een aantal jaren uitgegroeid tot één van de grootste Koningsdagfeesten van Nederland: Kingdance bij de Wijthmenerplas. Het is inmiddels zo groot, dat er twee dagen worden uitgetrokken voor tienduizenden bezoekers bij de plas. En de organisatie is al druk in trouw met de voorbereidingen van de editie van dit jaar op 26 en 27 april.

Bezoekers lopen in en uit op het terrein om even een kijkje te nemen. Dat is maar goed ook als je geen ticket hebt, want het evenement is al helemaal uitverkocht. En dat is niet verwonderlijk, want met namen als onder meer Ronnie Flex, Kriss Kriss Amsterdam en de Outsiders staan er mooie namen op het programma.

Afhankelijk van de wind zal het evenement mogelijk ook in de omgeving te horen zijn. Vorig jaar leverde dat weinig klachten op wegens gunstige wind, maar bij eerdere festivals werd er druk op social media gesproken over het ‘meegenieten’ van de muziek.

Houd daarnaast rekening met verkeersdrukte en verkeersbeperkingen richting het festivalterrein. Sommige wegen zullen tijdens het evenement gesloten zijn.

Foto’s: JanJaap van Dijk