Wietze de Jager (Radio 538) leest voor aan de peuters op OKC De Marshof

Foto: Doomijn

De Nationale Voorleesdagen zijn weer gestart. Woensdag werd traditioneel gestart met het Nationale Voorleesontbijt. Basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen organiseren vaak een eigen voorleesontbijt of andere activiteiten rondom het thema voorlezen. Radio 538 dj en presentator Wietze de Jager kwam voorlezen op Openbaar Kindcentrum De Marshof aan de peuters van Doomijn-kinderopvang in Zwolle Zuid.

Het Voorleesontbijt werd omgetoverd tot een voorleesbrunch zodat de bekende Zwollenaar na de Ochtendshow op Radio 538 snel in Zwolle Zuid kon aanhaken. Tijdens de voorleesbrunch werd het prentenboek van het jaar 2023 voorgelezen: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Wietze De Jager weet uiteraard hoe hij een publiek aan zich kan binden, en ook de peuters van Doomijn luisterden vol aandacht naar het verhaal. Hij werd dan ook bedankt met een mooie bloemrijke collage, door de kinderen zelf gemaakt.

Jaarlijks worden bekende mensen uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Op een andere locatie van Doomijn kwam burgemeester Snijders voorlezen en bij Partou in Zwolle Zuid mocht wethouder Van Willigen aanschuiven. De komende tien dagen worden er op alle scholen veel activiteiten georganiseerd om het voorlezen te stimuleren.

Foto’s: Doomijn