Gewonde bij steekincident in beschermde woonvorm

Foto: Peter Denekamp

Een chauffeur van een leverancier van zorghulpmiddelen is dinsdag gewond geraakt in het RIBW aan de Tak van Poortvlietware. De man werd daar in zijn bovenarm gestoken door een bewoner. De bewoner is door de politie aangehouden. 

Omstreeks kwart voor twee ’s middags ontving de politie de melding over het steekincident in de beschermde woonvorm. De politie rukte massaal uit. Ter plaatse troffen de agenten de gewonde man aan. Ook de bewoner was nog in zijn woning. Hij kon in alle rust worden aangehouden volgens de officier van dienst van de politie. Een ambulanceverpleegkundige heeft de wond bij het slachtoffer verbonden. De man is daarna door de ambulancedienst naar het Isala ziekenhuis gebracht. 

Een collega van slachtoffer zei later dat het een ‘flinke diepe’ steekwond in de linker bovenarm betrof. Ook zou er sprake van peesletsel zijn waarvoor een operatie noodzakelijk is om de schade te herstellen. De woning waarin het incident plaatsvond is afgezet met rood-witte linten. De forensische recherche kwam ter plaatse voor verder onderzoek. Over de aanleiding van het steekincident is momenteel nog niets bekend. De politie doet hier ook onderzoek na. RIBW Zwolle ondersteunt en begeleidt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij (zelfstandig) wonen.

Foto’s: Peter Denekamp