Basisschool en zorgcentrum samen op paddenstoelentocht

Foto: OKC De Marshof

Op basisschool de Marshof aan de Tichelmeesterlaan wordt al een tijdje meer verbinding gezocht met de bewoners van het nabijgelegen zorgcentrum De Oude Mars. Medewerkers van de basisschool en het zorgcentrum hebben gezamenlijke activiteiten bedacht. Na een eerste kennismaking eind oktober, stond deze week een paddenstoelentocht op de planning.

Eerder was er al een eerste kennismaking tussen bewoners en leerlingen. Bewoner Herman kwam samen met een begeleider naar de basisschool. Aan kinderen van groep 7 werd uitgelegd wie er eigenlijk op De Oude Mars wonen en waarom. “Herman legde uit hoe het is gekomen dat hij nu op de Oude Mars woont en hoe zijn leven daar er uit ziet”, vertelt leerkracht Ingrid Pieksma. “Hij vertelde wat voor hem lastig is, maar ook waar hij goed in is. Heel grappig om te horen vonden de kinderen dat hij zo goed is in gamen.”

Deze week stond er een paddenstoelentocht¬†op de planning. Op dinsdag 8 november werden de kinderen van de groepen 5/6 en 7 verwacht op de binnenplaats van De Oude Mars. Samen met een aantal bewoners, hun begeleiders en drie natuurgidsen werd er gelopen naar het bos van Zandhove. “Hoe mooi om te zien, dat Herman meteen luidkeels werd begroet”, vertelt juf Ingrid. “Een aantal kinderen begonnen spontaan mee te helpen om de rolstoelen te duwen. Onderweg vertelden de gidsen over trechterzwammen, stuifzwammen, elfenbankjes en alles werd bekeken in het echt.”

Voor alle aanwezigen een leuke leerzame middag! De basisschool en het zorgcentrum gaan in de toekomst vaker gezamenlijke activiteiten organiseren.