Chauffeur van vuilniswagen gewond op Backermarke

Foto: Peter Denekamp

Een chauffeur van een vuilniswagen is vrijdag gewond geraakt op de Backermarke. Hij kwam bekneld te zitten toen hij een bestelbus met houthakselaar wilde passeren.

Rond kwart voor twaalf ’s ochtends wilde de chauffeur van de vuilniswagen vanaf de Gouverneurlaan de Backermarke inrijden. Net voorbij de brug waren hoveniers aan het werk. Hun bestelwagen met een houthakselaar op aanhanger stond op de weg. De vuilniswagen kon er niet goed langs. Om zeker te weten dat hij zonder schade kon passeren opende de chauffeur het portier en hing deels buiten zijn cabine. Toen de vuilniswagen begon te rollen raakte het geopende portier de bestelwagen. De chauffeur kwam vervolgens knel te zitten.

Buurtbewoners en hoveniers schoten direct te hulp. “Het gegil was vreselijk,” zegt een omwonende. “Ik hoorde het en met lood in de schoenen ging ik er op af. Ik dacht dat er iemand vast zat in de houthakselaar.” Een medewerker van het hoveniersbedrijf verleende eerste hulp in de cabine van de vuilniswagen. Zijn collega verplaatste de bestelbus om ruimte te maken voor de gewaarschuwde hulpverleners. Ambulancepersoneel en politieagenten namen vervolgens de hulpverlening over.

De vuilniswagenchauffeur is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Hij heeft onder meer letsel aan zijn onderbeen. De medewerkers van het hoveniersbedrijf zijn elders opgevangen. Zij waren zeer aangeslagen volgens omstanders. “Die mannen stonden erbij alsof ze verdoofd waren en dat is heel goed te begrijpen,” zegt een buurtbewoner. De betrokken mensen krijgen nazorg aangeboden.