Zwaargewonde door brand in bestelbus Marslanden 

De bestuurder van een bedrijfswagen is woensdag ernstig gewond geraakt nadat zijn voertuig in brand vloog op de Eymerstraat. De man is met grote spoed, per ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis. 

Een aantal brandweerlieden was vanochtend al vroeg uit de veren. Rond half zeven hoorden ze, vanaf het dakterras van de kazerne aan de Marsweg, een schreeuwende man. Niet veel later zagen ze een rookpluim verschijnen. De brandweerlieden alarmeerden hun collega’s om uit te rukken. Al rennend richting het blusvoertuig ging het kazernealarm af. Een omstander had inmiddels alarm geslagen bij de 112-meldkamer. 

Ter plaatse trof de brandweer een man aan met ernstige brandwonden en de brandende bestelbus. Al snel werd duidelijk dat er ook sprake was explosiegevaar. In de vlammenzee lag een gasfles. Terwijl enkele brandweermannen het slachtoffer koelden met veel water, bestreed de rest van de blusploeg de brand. “Vreselijk,” zegt een omstander. “Het geschreeuw van de bestuurder ging echt door merg en been.” 

Ambulancepersoneel besloot de zwaargewonde bestuurder met spoed naar het Isala ziekenhuis te brengen. Dit nadat hij voldoende lang gekoeld was met water. Terwijl de ambulance met gillende sirenes koers zette richting ziekenhuis slaagde de brandweer er in de vlammen te bedwingen. Ook de gasfles kon veilig uit de bus worden gehaald. De oorzaak van de brand is onbekend. Een bergingsbedrijf gaat de compleet verwoeste bestelbus afslepen.

Foto’s: Peter Denekamp