Auto belandt ondersteboven in sloot Kroesenallee

Een automobiliste kreeg dinsdag de schrik van haar leven. De vrouw wilde met haar auto keren op de Kroesenallee. Ze dacht een veilig plekje te hebben gevonden voor de manoeuvre maar dat bleek tegen te vallen.

Artikel en foto’s: Peter Denekamp

De automobiliste wilde omstreeks half zes met haar auto keren op de Kroesenallee. Om het veilig te kunnen verliet ze de rijbaan om op een oprit van een boerderij rechtsomkeert te maken. De vrouw was in de veronderstelling de berm naast de verharde oprit begon.

Niets was minder waar, toen ze met haar wiel in de ‘berm’ terecht kwam bleek er een sloot te zitten. De auto dook in de sloot en sloeg over de kop. Ogenblikkelijk werd er alarm geslagen, behalve de ambulancedienst en politie rukte de brandweer met spoed uit. Ook een traumahelikopter uit Groningen werd opgeroepen. Deze kon kort na het opstijgen weer worden afgezegd.

De automobiliste raakte niet gewond door het bizarre ongeval. Ze slaagde erin om door de auto te kruipen en verliet het voertuig via de achterklep. De vrouw is nagekeken door een ambulanceverpleegkundige. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en afgevoerd.