Brand in flat Van der Capellenstraat, bewoners geëvacueerd

Foto: Peter Denekamp

In de nacht van dinsdag op woensdag is een scooter in een flat aan de Van der Capellenstraat in brand gevlogen. Bewoners moesten in allerijl hun woningen verlaten. Een vrouw werd door de brandweer met een hoogwerker in veiligheid gebracht. Niemand raakte gewond. De politie sluit brandstichting niet uit. 

Rond half drie ’s nachts ontving de brandweer de melding over een in brand staande scooter in de berging van een flat. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Tegen kwart voor drie kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Bewoners van de flat moesten de flat verlaten vanwege de rook die door het trapportaal trok. Een vrouw op de bovenste etage kon alleen via een dakraam haar appartement verlaten. Brandweerlieden wisten haar met behulp van een hoogwerker te redden. Ook een kat kon op tijd uit de rook worden gehaald. 

Voor drie bewoners moest opvang voor de rest van de nacht worden geregeld. De politie sluit brandstichting niet uit. Bij daglicht gaan forensisch rechercheurs onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Peter Denekamp