Politie grijpt in bij blokkade distributiecentrum

De politie heeft een einde gemaakt aan een blokkade bij het distributiecentrum van de Albert Heijn aan de Galvaniweg. De blokkade was al de hele dag gaande. Nadat de gemeente een noodverordening had afgekondigd en de aanwezigen weigerden te vertrekken, is de Mobiele Eenheid ingezet. Zes boeren zijn aangehouden. Een boer sprong in de Nieuwe Wetering. Uiteindelijk kwam hij zelf, bij de Oldeneelallee, uit het water waar hij werd ingerekend.

De gemeente Zwolle stelde eerder op de avond een noodverordening in, waarin stond dat de aanwezigen van de Galvaniweg moesten vertrekken. De politie heeft boeren meerdere keren de mogelijkheid gegeven om vrijwillig te vertrekken en de blokkade op te heffen.

Openlijke geweldspleging
Nadat aan deze waarschuwingen geen gehoor gegeven werd, heeft de ME ingegrepen en de blokkade opgeheven. Daarbij zijn zes boeren aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er werd onder meer met flessen gegooid naar agenten en een politieshovel werd vernield.

De aangehouden boeren zijn meegenomen naar het bureau. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft beelden gemaakt van de ongeregeldheden, die nader bestudeerd worden. 

Foto’s: Peter Denekamp