Wijheseweg afgesloten voor zoekactie politie

Foto: Peter Denekamp

De Wijheseweg is donderdag afgesloten geweest vanwege een onderzoek door de Forensische Opsporing. Hierbij werden speurhonden en een metaaldetector ingezet.

Rond half drie ’s middag werd de Wijheseweg afgesloten voor een eerste zoekactie. Daarna kon de weg weer worden vrijgeven. Tegen zes uur arriveerden de speurhonden. Ter hoogte van de nieuwbouwwijk Oude Mars zochten de honden in de berm. Ook een agent met een metaaldetector doorzocht het hoge gras. 

Ongeveer tweehonderd meter berm werd minutieus uitgekamd. Er werd echter niets gevonden. Een agent zei dat er gezocht werd naar een mobiele telefoon. Een woordvoerder van de politie wilde niets zeggen. Alleen dat het om een lopend onderzoek, dat valt onder de verantwoording van het Openbaar Ministerie, zou gaan. 

Mogelijk heeft de zoekactie te maken met de moord op de twee broers in het restaurant van McDonalds. Het onderzoeksteam is al enige tijd op zoek naar dashcambeelden van mensen die tussen Zwolle en Deventer hebben gereden. Veysel Ü., de vermoedelijke schutter, meldde zich enige uren na de liquidaties op het politiebureau in Deventer. Als hij via de N337 is gereden moet hij de plek, waar de zoekactie vandaag plaatsvond, zijn gepasseerd.