Grote schade voor bewoners Koggekade na waterlekkage

In een woning op de vijfde etage van een appartementencomplex aan de Koggekade is woensdag een waterballet ontstaan. In zes appartementen ontstond flinke waterschade. De bewoners zitten momenteel zonder stroom. Het is nog onduidelijk of ze de nacht in hun eigen woningen kunnen doorbrengen.

In de namiddag werd de brandweer opgeroepen om de helpende hand te bieden in het appartementencomplex. “In een toilet was sprake van een flinke lekkage en de bewoners waren niet thuis,” zegt Maurice van Zoelen, woordvoerder van de brandweer IJsselland. “We hebben het lek snel kunnen verhelpen maar er was al veel water weggelekt. 

Behalve in het appartement ontstond er ook forse schade en overlast in vier woningen onder de woning. Ook de buren bleven niet gevrijwaard van de ellende. De politie, bevolkingszorg en salvage zijn ter plaatse om de bewoners bij te staan. 

Netbeheerder Enexis bekijkt momenteel of de stroom weer kan worden ingeschakeld. Officieren van de brandweer en bevolkingszorg moeten nog beslissen of de bewoners in de getroffen woningen kunnen blijven.