Eindelijk weer een echte Koningsdag: ‘het kan weer!’

Foto: ZwolleZuidNieuws / Carin van de Ploeg

Na twee jaar ‘radiostilte’ kon dit jaar eindelijk weer een echte Koningsdag gevierd worden. Grote delen van Zwolle Zuid kleurden oranje. Zo werd op het terrein van voetbalvereniging SVI weer de jaarlijkse Koningsdagviering georganiseerd.

Ruim een week van te voren waren alle vrijwilligers begonnen aan de voorbereidingen om het terrein van de voetbalvereniging voor deze dag klaar te maken. Op de Democratenlaan hingen traditiegetrouw al oranje vlaggetjes. Een mooie ballonnenboog markeerde de ingang van het terrein, waar het feest om 11u begon.

Om tien uur waren de eerste verkopers al met hun kleedjes en verkoopwaar aanwezig en richten hun oranjestandje in op het veld. Tegen 10.30u kwam de fietsoptocht met versierde fietsen het terrein op, vooraf gegaan door de blaaskapel de Knollentrekkers. De laatsten namen hun plek in bij de vlaggenmast waar om 10.45u onder de klanken van het Wilhelmus de Nederlandse vlag gehesen werd, waarmee de Koningsdag, vrijmarkt en festiviteiten officieel geopend werden. 

De hele dag waren er kinderspelen, springkussens, een rad van avontuur, gratis pannenkoeken, ijs en ranja, schminken en de kleedjesmarkt.