Inzamelingsactie bij SVI voor Oekraïne succes

Vijf vrienden die in Zwolle zuid wonen, kwamen afgelopen maandag  7 maart bij elkaar om een inzamelingsactie voor de Oekraïne op touw te zetten. Peter, Richard, Eduard, Jens en René staan met zijn allen bij een grote trailer die op het parkeerterrein van SVI staat. Het is 11.00 uur en voortdurend stoppen er auto’s en laden bewoners zakken en tassen uit met spullen voor de Oekraïne.

Het begon met Peter zijn zoontje die knuffels verzamelde en ze zelf naar de kinderen in de Oekraïne wilde brengen. Het raakte Peter, die een appje naar zijn vrienden deed en ’s avonds zaten ze al driftig te brainstormen hoe ze een inzamelingsactie konden houden, hoe ze het transport konden regelen  en wat ze daar allemaal voor nodig hadden.

De heren besloten er een nachtje over te slapen, maar dinsdag  bij Jens namen ze contact op met Kees, die een transportbedrijf heeft en contacten in Lviv heeft. Hij was al bezig met een actie in Berkum en hij wilde een trailer ter beschikking stellen. Ook de buurman van Jens, die voorzitter is bij SVI, werd ingeschakeld. Op het parkeerterrein mocht zaterdag de trailer neergezet worden.

Flyers en schenkingen
Toen ging het snel: drukkerij ’t Snorretje drukte posters en flyers die door de voetballertjes van JO 11-1 en JO 13-1 in hun eigen straat rondgebracht werden. De posters werden op het winkelcentrum Zwolle Zuid opgehangen, winkeliers deden schenkingen en er kwamen donaties binnen.

Van die donaties zijn middelen gekocht als tandenborstels, medicatie, maandverband, toiletpapier, verzorgingsmiddelen, baby-artikelen en vitamines.

Het blijft niet bij inzamelen
De vriendengroep is hecht. Ze hebben al veel samen meegemaakt  en weten hoe belangrijk het is om samen te werken. Deze actie getuigt daar ook van. Vandaag wordt er ingezameld, om vier uur wordt de trailer opgehaald en woensdag vertrekt er een konvooi met hulpgoederen naar de Oekraïne. Alles komt op de juiste plek. Wat de vijf vrienden betreft, blijft het hier niet bij: er worden plannen gemaakt voor als er Oekraïners naar Zwolle komen.

Dan moet hij weer aan de bak: een mevrouw met haar twee kleine dochtertjes en een kinderwagen met twee tassen komt spullen afleveren en ze zal niet de laatste zijn.