Flinke verkeershinder door kop-staartbotsing op IJsselbrug

Op de IJsselbrug zijn woensdag drie auto’s achterop elkaar gebotst. Door het ongeval ontstond forse verkeershinder in Zwolle en Hattem. 

Rond vier uur ’s middags knalde een automobiliste achterop een stilstaande auto. Deze auto schoot door naar voren en botste op zijn stilstaande voorganger. Door de klap raakte de automobiliste gewond. Ze is door een ambulanceverpleegkundige nagekeken in een ambulance op de carpoolplaats bij de Gelderse Dijk in Hattem. Het is onbekend of de vrouw meegenomen is naar het ziekenhuis. 

De bestuurders van de twee andere auto’s kwamen met de schrik vrij. De voorste auto, een bedrijfswagen, liep geringe schade op en kon zelfstandig de weg vervolgen. De twee achterste auto’s zijn afgesleept door een bergingsbedrijf. 

De aanrijding leek bij de melding ernstiger dan het geval was. De brandweer van Zwolle werd met spoed opgeroepen maar kon al snel worden afgezegd. Het ongeluk zorgde wel voor flinke verkeershinder. Op de Spoolderbergweg stond het verkeer richting Hattem stil vanaf de IJsselallee. Op de Geldersedijk vanuit Hattem stond een lange file. Dit was ook het geval op de Zuiderzeestraatweg in Hattem.