Olav Mol opent vernieuwd Kartcentrum Zwolle (fotoreportage)

Foto: ZwolleZuidNieuws / JanJaap van Dijk

Het compleet vernieuwde Kartcentrum Zwolle is donderdag feestelijk geopend. Formule 1-commentator Olav Mol, Wethouder Michiel van Willigen en eigenaar Christian Snoek gaven met een druk op de knop het startsein voor het raceseizoen op de nieuwe baan nabij Zwolle Zuid.

De kartbaan aan de Heinoseweg is afgelopen maanden geheel verbouwd. “Na een intensieve verbouwing van het gehele complex kunnen we eindelijk weer open voor alle kartliefhebbers en toekomstige Formule 1-coureurs,” aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle. De kartbaan is 600 meter lang. Door het rijden op asfalt in de buitenlucht, waardoor karts sneller gaan dan op een binnenbaan, beleeft men het unieke Formule 1-gevoel.

Verbouwing

Het gehele complex van Kartcentrum Zwolle heeft een uitgebreide verbouwing ondergaan. Het circuit en de accommodaties zijn onder handen genomen. Voor het unieke Formule 1-gevoel is de buitenbaan opnieuw geasfalteerd en 40% breder gemaakt, wat meer mogelijkheden tot inhalen biedt. Om de veiligheid te garanderen heeft het circuit ook ruimere uitloopstroken gekregen. Verder heeft het circuit een kombocht, vernieuwde pitstraat, echte kerbstones, Formule 1-startlampen en een tijdwaarnemingssysteem.

Kartcentrum Zwolle (voorheen Karba) is op maandag en van woensdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur – 17.00 uur en in het weekend van 09.00 uur – 18.00 uur. Voor meer informatie: https://www.kartcentrumzwolle.nl.