Leerlingen ruimen rommel op met Trashpacker Tijmen Sissing

Tijmen Sissing werd wereldberoemd door het opruimen van afval in Azië. Hij heeft zich nu als doel gesteld om wereldwijd 100.000 vuilniszakken te verzamelen in 365 dagen. Dit doet hij niet alleen, maar met een hele community van Trashpackers. Dinsdag hielp hij leerlingen van OKC de Marshof in Zwolle Zuid met het opruimen van zwerfafval.

Dit schooljaar is de Marshof in alle groepen gestart met de wereldoriëntatie-methode Leskracht. Vanuit de methode wordt deze weken op de Marshof schoolbreed gewerkt aan het thema duurzaamheid. Het verhaal van de Trashpacker was voor de groepen 6, 7 en 8 erg interessant, zeker in combinatie met een Recycle Rap die samen gemaakt werd.

Vuilniszakken vol rommel

De leerlingen werden ook zelf aan het werk gezet. Onder leiding van Tijmen werd in de omgeving van de school druk gezocht naar afval. Er zijn flink wat vuilniszakken vol rommel verzameld!

Van backpacker tot Trashpacker

Thijmen Sissing is als backpacker tijdens zijn rondreis door Azië enthousiast geraakt over het opruimen van afval. Hij veranderde dus letterlijk van backpacker in Trashpacker. Hij werd zelfs wereldberoemd door zijn opruimacties in Azië. Hoe maak je van een vuilniszak een wereldwijde beweging? “Onderschat nooit welke impact je kan maken door iets kleins en simpels te doen voor deze wereld”, was de boodschap van Tijmen aan de leerlingen.

Het bezoek van Tijmen Sissing is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Meer informatie op: www.nederlandschoon.nl/nieuws/tijmen-sissing-van-backpacker-tot-trashpacker/.