Boeren vertrokken na blokkade distributiecentrum

De boeren die zaterdag het distributiecentrum van de Albert Heijn in de Marslanden hebben geblokkeerd, hebben Zwolle weer verlaten. In de ochtend kwamen tientallen trekkers naar Zwolle gereden om te protesteren tegen de supermarkten, in hoop op betere prijzen voor hun producten.

Burgemeester Snijders van Zwolle had in de loop van de zaterdag intensieve gesprekken met de boeren en de Albert Heijn. Dat leidde uiteindelijk tot resultaat. “Ik heb vanmiddag een intensief gesprek gevoerd met een aantal boeren en Albert Heijn samen. Er is afgesproken dat de boeren met hun voertuigen om 18:00 uur vertrokken moesten zijn. De boeren hebben zich aan deze afspraak gehouden”, aldus Snijders.

Vrachtwagenfile
De blokkade van het distributiecentrum zorgde voor lange rijen met vrachtwagens op diverse wegen in de Marslanden. Deze vrachtwagens brachten producten naar het distributiecentrum, van waaruit het weer naar de supermarkten wordt verspreid. Dat laatste lukte dus niet, waardoor er op verschillende plekken leveringsproblemen in de supermarkten ontstonden.

‘Actievoeren moet wel veilig voor samenleving’
“Ik heb begrip voor het standpunt van de boeren en het is hun recht om actie te voeren. Maar dit moet op een veilige manier. Voor de boeren zelf, maar ook voor de hele samenleving. Vandaag heb ik de boeren daar op verschillende manieren nadrukkelijk op gewezen en opgeroepen zich daar aan te houden”, aldus burgemeester Snijders.