Opnieuw chaos op IJsselallee door ongeval

Op de IJsselallee zijn vrijdag twee personenauto’s en een taxibusje op elkaar gebotst. Meerdere auto’s reden de berm in om het ongeval te ontwijken. Een vrachtwagen kwam bij de uitwijkmanoeuvre muurvast te zitten in de drassige berm. 

Nadat het donderdag ook al raak was op de IJsselallee, ging het vrijdag opnieuw mis. Het ongeval gebeurde rond half vijf ’s middags. Ongeveer twee honderd meter voor de verkeerslichten bij de kruising met de Reysigerweg botste een taxibusje achterop een auto. Een andere auto knalde vervolgens op het busje. Andere auto’s en een vrachtwagen konden het ongeval ternauwernood ontwijken. Ze kwamen links en rechts van de rijbanen in de berm terecht. 

Een meisje dat in het taxibusje zat is nagekeken door ambulancemedewerkers. Haar letsel bleek mee te vallen. Ze is door de ambulancedienst naar haar huis gebracht. Verder raakte niemand gewond. 

Een berger heeft één van de betrokken personenauto’s afgesleept. Het taxibusje en de andere auto zijn op eigen kracht naar de vestiging van bergingsbedrijf Wolves gereden om daar de schade verder af te handelen. 

Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek kwam met zwaar materieel ter plaatse om de vrachtwagen uit de berm te trekken. Eenmaal op de rijbaan kon de trucker zijn weg weer vervolgen. 

Door het ongeval ontstond forse verkeershinder. Beide rijbanen vanaf de snelweg richting Zwolle-Zuid waren enige tijd geheel geblokkeerd. Na de berging van de personenauto kon de linker rijbaan weer worden vrijgeven. Een wegbeheerder van de ROVA zette de rechter rijbaan af vanwege de vastzittende vrachtwagen in de berm. Tegen zes uur kon ook deze afzetting weer worden opgeheven.