Vrachtwagen glijdt van spiegelgladde Kanaalweg, chauffeur komt met schrikt vrij

Een vrachtwagen is zaterdag door de gladheid van de weg geraakt op de Kanaalweg. De truck gleed van het steile talud en kantelde naast het ijskoude water van de Nieuwe Wetering. De chauffeur bleef wonderwel ongedeerd. 

Omstreeks half zeven in de ochtend hoorde een buurtbewoner lawaai en een claxon. Daarna werd het stil. De man vertrouwde het niet en ging buiten kijken. Daar zag hij de rode achterlichten van de vrachtwagen. De man aarzelde geen moment en klom op de gekantelde vrachtwagen om de chauffeur uit zijn cabine te helpen. 

De chauffeur kwam met de schrik vrij. “Ik reed erg zachtjes en vlak voor de bocht begon de wagen te glijden,” aldus de trucker. “Ik stond nagenoeg stil toen ik van de weg raakte en daarna kantelde de vrachtwagen en gleed verder omlaag.” 

Dat het erg glad was bleek wel toen de politie ter plaatse kwam. Ook de agenten hadden moeite om op de been te blijven. Volgens de bewoners wordt er nooit gestrooid omdat de gemeente op de plek van het ongeval verwarming in het wegdek heeft aangelegd. Hierdoor zou de weg evenals de nabijgelegen Hoevenbrug niet meer kunnen bevriezen. Volgens meerdere omwonenden heeft het systeem dat enkele jaren geleden werd aangelegd nooit gewerkt. Dat het ongeval vandaag voor hun deur plaatsvond wekte ook geen verbazing. “Er gebeuren hier veel ongelukken als het glad is,” aldus een omwonende. 

Voor de berging was zwaar materieel nodig. Bergingsbedrijf Stouwdam zette twee bergingsvoertuigen en een hijskraan in. Voor de klus kon beginnen moest het wegdek gestrooid worden en werden er rijplaten gelegd. Anderhalf uur later stond de acht ton zware vrachtwagen weer op de wielen op de Kanaalweg. De berger heeft het voertuig afgesleept.