Man sticht brand in eigen huis aan Schepenenlaan

Een verwarde man heeft woensdag zijn huis in brand gestoken aan de Schepenenlaan. Niemand raakte gewond. Door de schade is de woning onbewoonbaar verklaard.

Rond acht uur ontdekte een buurvrouw de brand en alarmeerde de brandweer. Dikke zwarte rookwolken kwamen uit de dakramen aan de voor- en achterkant van de woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand.

Bewoner aangehouden
Ambulancemedewerkers stonden gereed met een brancard terwijl brandweerlieden het vuur in de woning blusten. Echter bleek er niemand meer in de woning aanwezig te zijn. Korte tijd later kon de politie de bewoner aanhouden in de omgeving. Hij wordt verdacht van brandstichting.

Volgens omwonenden veroorzaakt de man vaker overlast en zou hij last hebben van psychoses.

Opnieuw brand
Nadat de brandweer vertrokken was laaide, rond half tien, het vuur opnieuw op in de tuin van de woning. Een door de brandweer naar buiten gegooide matras stond in brand. De brandweer rukte wederom met spoed uit om het brandje te blussen.

De politie is bezig met buurtonderzoek bij de woning en op de plek waar de man is aangehouden. De woning is dichtgetimmerd en verzegeld door de politie.

Foto’s: Peter Denekamp