Alles opzeggen en gaan reizen met een camper: Margreet Oldhoff deed het en schreef een boek

Soms ontmoet je mensen die doen waar jíj eigenlijk van droomt: je huis verkopen of je huur opzeggen, een camper kopen en ‘gewoon’ gaan. Margreet Oldhoff uit Zwolle Zuid deed het!

Van oktober 2017 tot april 2018 trok Margreet, bijnaam Cate, met haar ‘Rolling Keet’ (een verwijzing naar haar muzikale helden The Rolling Stones) door Europa. Ze hield een blog bij en maakte daar een boek van: Gipsy Queen in Rolling Keet.

Ontdekkingsreis

In mooie kleine overzichtelijke hoofdstukken doet ze verslag van haar ontberingen en haar prachtige avonturen. Want hóe idyllisch een ‘vrij’ leven ook klinkt, waar je ook gaat: je neemt altijd jezelf mee. Margreet neemt ons mee op haar ontdekkingsreis naar binnen, terwijl je als lezer als het ware op de bijrijdersstoel meereist: haar frustraties over kleine en grotere tegenslagen, de verwondering over de prachtige natuur, haar ontmoetingen met andere camperaars, maar ook andere culturen.

Wielklem

Het leven van een buitenmens gaat – net als het  ‘gewone’ leven – niet altijd over rozen.  Je zou bijna zeggen: júist niet altijd over rozen, omdat je zoveel anders verwacht dan normaal. Van een wielklem en een weggesleepte Rolling Keet, tot aan mannen die aan haar deur kloppen met twijfelachtige bedoelingen: ze maakt het allemaal mee en weet dit met humor te beschrijven. 

Gelukkig heeft Margreet goede vrienden en maakt ze makkelijk contact. Haar thuisfront (haar twee dochters en kleindochters) zijn haar anker en voor haar 63e verjaardag vliegt ze terug naar Nederland om dat te vieren.  Om daarna heel dapper haar tocht (die geen vooruitgestippelde route kent) te vervolgen.

Mee op reis

178 pagina’s lang weet de schrijfster je te boeien en neemt ze je mee op haar reis. Niet alleen door Spanje en Portugal – waar ze de meeste tijd verbleef- maar vooral door zichzelf. Iedereen heeft wel ergens een moment in zijn of haar leven dat je denkt: Ik ga wég, trekken en zien waar ik uitkom. Margreet kón dit doen en dééd het. Voor degenen die dit niet gegeven is: lees dit boek! 

Margreet Oldhoff woont nu in Zwolle Zuid geeft lezingen over haar avontuur.

Auteur: Margreet Oldhoff, Uitgeverij Boekscout, www.boekscout.nl, ISBN 978-9402248418, € 20,99.

Tekst: Carin van de Ploeg