Gewonde bij ongeval op fietsstraat, bestuurder rijdt door (update)

Een wielrenner is vrijdag gewond geraakt op de Zwarteweg in Zwolle Zuid. Een bestelbusje raakte de wielrenner, die viel en op het wegdek bleef liggen. De bestuurder van de bestelbus is doorgereden. De politie roept de bestuurder op zich te melden en is bovendien op zoek naar getuigen van het ongeval.

De Zwarteweg is een fietsstraat. In deze straat is de auto te gast en mag gemotoriseerd verkeer maximaal 30 kilometer per uur rijden. Vrijdagochtend rond 7.45 uur raakte een bestelbusje de wielrenner. De man kwam ten val en bleef op het wegdek liggen. De bestuurder van de bus reed door. Omwonenden verleenden de gewonde wielrenner eerste hulp. Later namen medewerkers van de ambulancedienst de zorg over. De man is overgebracht per ambulance naar het Isala ziekenhuis. 

Blauwe bestelbus

De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe bestelbus. De bestuurder wordt opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook getuigen van het ongeval worden verzocht dit nummer te bellen. De Zwolse politie is specifiek op zoek naar een man die na het ongeval als eerste bij het slachtoffer was. Voor de aankomst van de agenten was hij alweer vertrokken.

Foto’s: Peter Denekamp