Jongeren genieten op Jeugdland volop van laatste vakantieweek

Traditiegetrouw vindt deze week Jeugdland weer plaats op wijkboerderij de Schellerhoeve. Ook dit jaar weer een enorm aanbod aan activiteiten voor jongeren in Zwolle Zuid, tijdens de laatste week voordat de scholen weer beginnen.

Naast creatieve dingen zoals happy stones schilderen en gekleurde vogels maken, kunnen de kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar ook voetballen in de pannakooi, reuzentwister spelen en auto’s slopen. Tussendoor kan er gesnackt worden met gezonde groenten en lekkere popcorn, het drinken is gratis en er kunnen stokbroodjes gebakken worden.

Iedere dag is er een speciale activiteit. Zo was het dinsdag mogelijk om bijzondere reptielen te ontmoeten. Slangen, een vogelspin, een miljoenpoot, een Griekse landschildpad, een baardagaam en nog veel meer bijzondere dieren kon je van dichtbij bekijken, aanraken of om je nek hangen.

Tussendoor kun je in een hangmat of tent chillen. Ook kun je geschminkt worden. Samen met Chantal de Wolde kan gebouwd worden aan houten bouwwerken, die straks meegaan naar het Stadsfestival dat van 3 t/m 5 september in de Zwolse binnenstad wordt gehouden.

Jeugdland is nog t/m vrijdag 20 augustus op de Schellerhoeve in Zwolle Zuid. Toegang alleen met speciale bandjes die alleen in de voorverkoop verkrijgbaar waren.

Foto’s: Carin van de Ploeg