Vernielingen aan Hoge Spoorbrug binnen halve dag na opknapbeurt

Na een opknapbeurt is de Hoge Spoorbrug in de nacht van vrijdag op zaterdag ten prooi gevallen aan vandalen. De brug was vrijdagmiddag net weer geopend na anderhalve week afgesloten te zijn geweest. Genieten was er zaterdagochtend echter niet bij voor de eerste wandelaars.

De Hoge Spoorbrug geeft voetgangers een verbinding over het spoor tussen Zwolle Zuid en Assendorp. Het Rijksmonument was de afgelopen anderhalve week afgesloten voor renovatie. De vloerplanken en beveiligingshekken van de in 1882 gebouwde brug zijn vervangen.

Uitwerpselen

De splinternieuwe vloerplanken lagen zaterdagochtend bezaaid met lege bierblikjes, lachgasballonnen en vernielde gele waarschuwingsbordjes. Tot afgrijzen van enkele voetgangers lagen er midden op de brug menselijke uitwerpselen.

Beveiligingshekken

Behalve de vloerplanken heeft spoorbeheerder ProRail ook de beveiligingshekken aan beide zijden van de brug vervangen. Dit om te voorkomen dat de bovenleiding boven de sporen kan worden aangeraakt. Een groot deel van de gele waarschuwingsbordjes op deze hekken werd vernield.

Foto’s: Peter Denekamp