Arrestatieteam haalt verwarde man uit woning Wolthuismarke

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een verwarde man uit een appartement aan de Wolthuismarke gehaald. Dat melden omstanders aan ZwolleZuidNieuws. De man zou agressief zijn geweest en gedreigd hebben de gaskraan in de woning open te draaien.

Even na het middaguur ontving de politie een melding over een verwarde man. Nadat agenten hem niet onder controle kregen werd de hulp ingeroepen van het arrestatieteam. Ook kwam er een onderhandelaar van de politie ter plaatse.

Inval met flitsgranaten

Rond kwart voor twee viel het arrestatieteam het appartement op de tweede verdieping binnen. Op het balkon aan de zijde van de Van Nispensingel hield een agent de woning onder schot. Daar werden ook twee flitsgranaten afgeschoten door de politie. De harde knallen van deze flashbangs waren in de wijde omgeving te horen.

Ambulance

Het arrestatieteam wist de man in de woning onder controle te krijgen. Kort daarop reed een ambulance naar de ingang van het flatgebouw. Agenten hielpen om de brancard en ander materieel van de ambulancemedewerkers snel in het appartement te krijgen. De man is onder politiebegeleiding in de ambulance, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Een woordvoerster van de politie kon geen mededelingen doen over de aard van het letsel. Volgens haar is de man naar het ziekenhuis gebracht, waar hij verdere hulp kan krijgen. Ook kon de politie niet bevestigen of de man de gaskraan in zijn woning had opengezet. De aangehouden man wordt door de politie bewaakt in het ziekenhuis.

Foto’s: JanJaap van Dijk / Peter Denekamp