GGD opent nu ook kinderteststraten

Sinds de scholen weer zijn geopend worden er steeds meer kinderen getest bij de testlocaties van de GGD in Zwolle. De teststraten waren daar tot voor kort nog niet op ingericht. Om het voor de kinderen toch zo prettig mogelijk te maken heeft de GGD in IJsselland speciale kinderteststraten ingericht.

Er worden in IJsselland elke week zo’n 2000 kinderen en tieners getest. Nu de scholen open gaan en er soms hele klassen bij een coronabesmetting moeten testen, neemt de drukte alleen maar toe. Daarom kunnen ook hele gezinnen worden getest als dat wenselijk is.

Vrolijke stickers
Testcoördinator Esther Dijkerman: “Op alle locaties hebben we speciale kindertestlijnen ingericht met vrolijke stickers en voetstapjes die ze kunnen volgen. Een deel van onze testmedewerkers is speciaal getraind voor het testen van kinderen. Ze nemen extra de tijd en leggen nog meer uit wat ze gaan doen.”

Langere afspraak inplannen
Vanaf 12 maart is het mogelijk om een testafspraak voor kinderen met klachten in te plannen via de landelijke afsprakenlijn: 0800-1202. Heeft je kind een eigen DigiD? Dan kunnen jullie ook online een afspraak maken via coronatest.nl. Vindt je kind het spannend of wil je met meerdere personen uit een gezin tegelijkertijd getest worden? Plan dan telefonisch een afspraak. Dan wordt er een langere afspraak ingepland.