Zwolfje verrast leerlingen van ‘gezonde school’ De Marshof

Een grote verrassing maandagochtend voor leerlingen van Kindcentrum De Marshof in Zwolle Zuid. Zwolfje, de bekende mascotte van PEC Zwolle, kwam langs! Hiermee werd gevierd dat De Marshof het keurmerk ‘Gezonde School’ heeft behaald. Alle leerlingen en leerkrachten van de school deden een work-out op het plein, samen met Zwolfje en onder leiding van de gymjuf.

Werken aan gezondheid draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Met het keurmerk ‘Gezonde School’ laat De Marshof zien dat zij voldoet aan verschillende kwaliteitscriteria, opgesteld door deskundigen. Yvette van Haastrecht, directeur van OKC De Marshof, is trots op het keurmerk. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is!” Alle kinderen waren verrast over de komst van Zwolfje. De leerlingen van groep 7 maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwe schoolshirts te laten zien.

De Marshof wil zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. Bovendien heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Speciaal rondom sport en bewegen wordt een flink aantal activiteiten ingezet. Bijvoorbeeld een jaarlijkse sportdag op het sportpark en de Koningsspelen. Maar ook met wekelijkse gymlessen van een vakleerkracht en sport- en beweegactiviteiten op het plein. In samenwerking met verschillende sportverenigingen in Zwolle Zuid worden naschoolse activiteiten en kennismakingslessen georganiseerd.

In Zwolle Zuid hebben ook basisscholen SBO De Sluis, KBS De Wingerd en SBO De Brug het keurmerk Gezonde School. Meer informatie over de aanpak is te vinden op www.gezondeschool.nl.

Foto’s: OKC De Marshof / ZwolleZuidNieuws.nl