Kast met accu’s vliegt in brand bij bedrijf Marslanden

Foto: Peter Denekamp

Bij een bedrijf op de Marslanden heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed in een kast met accu’s. De brandweer heeft het vuur geblust met veel water. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling waardoor de brandweer dinsdagochtendopnieuw in actie moest komen bij een kantoor aan de Eiffelstraat.

Omstreeks 1.20 uur werd alarm geslagen bij de brandweer over de brand in een bedrijfspand aan de Baileystraat. “Het betrof een chemiekast met accu’s en die is door ons naar buiten gehaald,” zegt Mike Haerlman, woordvoerder van brandweer IJsselland. Een watertankwagen van brandweer Hattem werd met spoed opgeroepen omdat er veel water nodig was om de brand te blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij en daar kwam het personeel van een nabijgelegen kantoorpand aan de Eiffelstraat vanochtend achter. Zij sloegen alarm nadat ze een flinke brandlucht roken. Brandweerlieden concludeerden al snel dat het de naweeën waren van de nachtelijke brand. Met een ventilator verdreven ze de rooklucht uit het kantoor.

Foto’s: Peter Denekamp