Ambulance aangereden tijdens spoedrit

Foto: Peter Denekamp

Een spoedrit van een ambulance is dinsdagochtend geëindigd in een flinke botsing met een personenauto op de kruising van de Oldeneelallee met de Ceintuurbaan. De ambulance crashte vervolgens tegen een verkeerspaal. De bestuurder van de auto raakte gewond.

Rond 10.00 uur reed de ambulance met spoed over de linker rijstrook van de Oldeneelallee. Net voor de kruising met de Ceintuurbaan passeerde de ambulance een vrachtwagencombinatie die op de rechter rijstrook reed. Een automobilist die op de Nieuwe Heinoseweg reed heeft vermoedelijk de ambulance niet gezien. Hij knalde in de rechter zijkant van de ambulance.

De ambulance, die geen patiënt vervoerde, crashte vervolgens tegen een dikke verkeerspaal in de middenberm van de Zalnéweg. Hulpdiensten waaronder de brandweer schoten te hulp. Niemand bleek bekneld te zitten in de voertuigen. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en is per ambulance naar het Isala ziekenhuis gebracht. De bemanning van de gecrashte ambulance is ter plekke nagekeken door collega’s van de ambulancedienst.

De afdeling verkeer van de forensische opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan op de kruising om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Daarbij werd ook een drone-team van de politie ingezet. Een berger heeft beide wrakken afgesleept. De kruising is inmiddels weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s: Peter Denekamp