Bromfietser rijdt het water in op de vernieuwde Koggelaan

Foto: Peter Denekamp

Een bromfietser is in de nacht van zondag op maandag in het water terechtgekomen op de vernieuwde Koggelaan. De jongeman hield er alleen een nat pak en beschadigde bromfiets aan over.

Rond 0.30 uur reed de bromfietser vanaf het Van Karnebeekpad de nieuwe fietsstraat in Hanzeland op. Hij belandde in de regen op het verlaagde en slecht verlichte voetpad langs het water. Na tientallen meters ontdekte hij zijn fout en wilde keren om naar de rijbaan te gaan. “Ik zag pas op het allerlaatste moment het water bij het omkeren,” vertelt de onfortuinlijke bromfietser. “Het was toen al te laat.”

De jongen viel met zijn bromfiets in het water. Een vriend die wel op de rijbaan reed zag het gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten. De bromfietser kon zelf uit het water komen. Zijn maatje gaf hem zijn trui om warm te blijven. Samen met politieagenten tilde het duo de bromfiets uit het water.

De bromfietser met nat pak is naar het politiebureau verderop aan de Koggelaan gebracht om verdere afkoeling te voorkomen. Daar is hij opgehaald door familie.