Motorrijder gaat onderuit in Zwolle Zuid op Nationale Dag van de Motorrijder

Foto: Hugo Janssen

Een motorrijder is zondag, uitgerekend op de nationale Dag van de Motorrijder, door glad wegdek onderuitgegaan op verkeersplein Zwolle-Zuid. De man raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Omstreeks 8.45 uur reed de motorrijder over de IJsselallee. Bij het viaduct van de A28 ging hij onderuit door spekglad wegdek. Hij maakte een lange schuiver over het asfalt en belandde op de betonnen varkensruggen nabij de Westerholterallee. Een andere motorrijder zag het gebeuren en sloeg alarm. De beschadigde motorfiets is afgesleept door een bergingsbedrijf. Het is onbekend waardoor het wegdek zo glad was.

Vandaag is het de nationale Dag van de Motorrijder. Nu het zonnetje weer vaker schijnt, vragen motorliefhebbers aandacht voor hun plek op de weg. De dag is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

De vereniging hoopt hiermee te bereiken dat andere verkeersdeelnemers zich ervan bewust worden dat er weer motorrijders op de weg zijn. Ook roepen ze motorrijders op om rekening te houden met de omgeving, onder meer door geluidsoverlast te voorkomen.

Foto’s: Hugo Janssen