Flinke schade na botsing vrachtwagens op IJsselallee

Foto: Peter Denekamp

Op de IJsselallee is donderdag een vrachtwagencombinatie achter op een andere vrachtwagen gebotst. Niemand raakte gewond, wel ontstond er enige hinder voor het verkeer richting de A28.

Het ongeval gebeurde omstreeks 9.30 uur bij de verkeerslichten op de kruising met de Nieuwe Veerallee. De chauffeur van de vrachtwagencombinatie zegt dat een paar honderd meter voor de verkeerslichten een bakwagen voor hem invoegde die plotseling op de rem trapte. Het lukte hem niet meer om zijn truck op tijd tot stilstand te brengen en een botsing was het gevolg.

Door de klap schoot de bakwagen verder vooruit, ruim over de stopstreep bij de verkeerslichten. Beide vrachtwagenchauffeurs zijn nagekeken door een ambulanceverpleegkundige. Geen van beiden hoefde mee naar het ziekenhuis.

De vrachtwagencombinatie liep flinke schade op. Zo sneuvelde de voorruit en verschoof de cabine naar achteren. Een vrachtwagenberger werd ingeschakeld om het gevaarte te bergen. De schade aan de achterzijde van de bakwagen bleef beperkt. Het voertuig hoefde dan ook niet afgesleept te worden.