Vlammen slaan metershoog uit vrachtwagen op drukke kruising

Foto: Peter Denekamp

Het was donderdag even schrikken voor automobilisten op de Heinoseweg die stonden te wachten voor de verkeerslichten op de kruising met de Oldeneelallee. Metershoge vlammen laaiden plotseling op uit een vrachtwagen. Door snel ingrijpen van de chauffeur werd erger voorkomen. 

Rond 18.15 uur stond de vrachtwagen met aanhanger voorgesorteerd om linksaf de Oldeneelallee op te rijden. Uit een wiel van de met een voerwagen beladen aanhanger laaiden opeens hoge vlammen op. Andere weggebruikers waarschuwden de chauffeur dat zijn truck in brand stond. “Ik keek in mijn rechterspiegel en zag de hoge vlammen,” vertelt de chauffeur. “Naast mijn stoel ligt een brandblusser, die heb ik gegrepen en ben direct gaan blussen.”

De trucker slaagde erin om de vlammen te doven. Hij besloot direct de drukke weg vrij te maken door de vrachtwagen te verplaatsen naar de parallelweg van de Heinosweg. “Ik stond er net en hoorde al de sirenes van de brandweer.” Brandweerlieden van de nabijgelegen brandweerkazerne hebben de brand nageblust. Een uit voorzorg opgeroepen watertankwagen van brandweer Hattem kon worden afgezegd.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk een vastgelopen wiellager. Een monteur heeft een noodreparatie uitgevoerd langs de kant van de weg. De vrachtwagen is vervolgens naar een garage gereden voor verdere reparatie. De lading van de truck bleef onbeschadigd.