Scooterrijder gewond na ongeval, oorzaak onduidelijk

Een scooterrijder is woensdag gewond geraakt op het fietspad van de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan. De man kwam ten val met zijn scooter ter hoogte van de Distelvlinder. Hij gleed met zijn scooter door over het asfalt en botste tegen een boom. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk.

Tekst en foto: Peter Denekamp

Omstreeks 15.00 uur reed de man op zijn scooter over het fietspad. Bij het oversteken van de Distelvlinder moest hij uitwijken en kwam ten val. Waarom hij de manoeuvre moest maken is niet duidelijk. Op dat moment stond een automobiliste stil op de Distelvlinder. Zij verklaarde voor de haaientanden te hebben gestaan om autoverkeer op de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan voorrang te verlenen.

Het fietspad was volgens haar vrij. De automobiliste hoorde een klap achter haar toen de scooterrijder ten val kwam. Aan haar auto was geen schade zichtbaar. Een buurtbewoner die in zijn tuin aan het werk was, zegt ook het lawaai van de val te hebben gehoord, gevolgd door een schurend geluid over het wegdek.

Een huisarts van de nabijgelegen praktijk schoot de gewonde scooterrijder te hulp. De man bleef op de weg liggen en werd later door medewerkers van de ambulancedienst voorzichtig op een brancard gelegd. De man is overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.