Maaltijdbezorger ernstig gewond na botsing Ittersumallee

Een maaltijdbezorger op een elektrische fiets is vrijdag in botsing gekomen met een bestelbusje op de Ittersumallee. De bezorger raakte ernstig gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tekst en foto’s: Peter Denekamp

De maaltijdbezorger fietste omstreeks 18.15 uur over het fietspad langs de Oldermannenlaan in de richting van de Nieuwe Deventerweg. Bij het oversteken van de Ittersumallee botste hij tegen een van links komende bestelbus. De maaltijdbezorger kwam ten val en bleef roerloos op het wegdek liggen.

Twee ambulances en de traumahelikopter uit Groningen werden ingezet om de jongeman medische zorg te verlenen. De traumahelikopter landde op een nabijgelegen grasveld langs de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan.

De maaltijdbezorger is onder politiebegeleiding met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De arts van het traumateam is niet meegereden in de ambulance.

De Ittersumallee is de komende uren afgesloten vanwege het politieonderzoek. Tot het onderzoek is afgerond passeren treinen de overweg stapvoets.